Annelise - My life, My thoughts -
Forside Add meg Forever Living Om meg Kontakt

Årets første julekaker

Jeg har allerede kommet i så mye julestemning at jeg faktisk ikke klarte å vente lenger med å lage første "deig" med julekaker. Hadde dette vært for 2-3 år siden så hadde jeg aldri laget julekaker nå, det måtte vært minst midten av november. Men som sagt . jeg klarte ikke vente, og så er det jo tross alt November i morgen da. Litt unnsjult ?

Julekakene jeg lagde i dag, er (uten å lyve) verdens beste julekaker! Tross at de ikke heter verdens beste. Noe jeg selv ikke kan forstå når "verdens beste kaka" ikke er god engang, men har fått tildelt det navnet. Men at disse er verdens beste julekaker er ikke spøk, hver gang vi har besøk og har julekaker ute, er det alltid disse som forsvinner først, lang tid tar det heller ikke før det er tomt for smuler fra kakene!

Tenkte dere kanskje ville prøve bake dem, så deler derfor oppskrifta med dere i dag. Vet at denne oppskrifta har vert ute tidligere på bloggen her, men det er så lenge siden at den kommer opp igjen.

Konfektkaker

250 gr malte mandler

200 gr Kokesjokolade - grov hakkede

250gr sukker

4 eggehviter

 

Pisk eggehviten og sukkeret til det blir stivt. Hell oppi malte mandler og hakket sjokolade.

Rør rundt. Lag små knotter på brettet på omtrent 3-4 cm i diameter.

Stekes midt i ovnen på 180-190 grader i 10 minutter! Heller 9min enn 12.
Skal dere prøve lage disse ?

Andre som har startet juleforberedelser, julekaker, julegaver eller pynting ?

 

-Annelise

 • Søndags frokost grilling

  Viste dere at det er noe som kalles det? Iallefall for rundt 10 personer her på Ålgård.

  Vår lille "tradisjon" startet for omtrent 7-8 uker siden, ved at det var sol ute og jeg og Sondre( min kjære ) ville grille i det fine været. Vi startet med å ringe noen kompiser og veninner for så å spøre om di ville grille til frokost. Litt spontant kom det en liten gjeng for å spise Søndags frokost med grilling. Etter denne dagen har vi grillet vær Søndag klokka 12 ( eller liten utsettelse ved forskjellige årsaker )  Lite utsnitt av facebokkgruppa vår:

  Fra Wikipedia:
  "Tha Grill Ghang er en relegion og et livssyn som har sin stamme fra byen Ålgård i Norge, og religionen har bredt seg godt i hele Europa.
  Deres tro er i korte trekk å grille, og den religiøse dagen deres er Søndag KL12"
  Be there

  Serkasme for de som ikke forstår den, men hvem vet. Ting kan fort spre seg.

  Søndager pleide før å være den kjedeligste dagen i uka. Ingenting å finne på, ingen butikker åpne osv.. osv... Men nå som grill-tradisjonen er her er det en av di koseligste dagene i uka. Vi finner alltid på noe sammen etter grillinga, og har derfor alltid noe å gjøre hver søndag ( fant på noe i dag også, kino, men siden jeg skal trene kunne jeg ikke være med )

  Lyst å bli med på tradisjonen ?

  Finn en gjeng, samle dere rundt grillen hver søndag klokka 12 fra og med i dag! It's fun !

   

  -Annelise

 • Talentløst!

  Å lese gjennom forige innlegg som var skrevet på Iphone var både latterlig å utrolig dårlig. Bare å trykke inn å se på hvordan teksten sto. Uten avsnitt, uten bilder og uten noe generellt, kun tekst var håpløst.. Skjer neppe igjen kan man si.

  Menmen. alt må prøves en gang.


  // Random picture.

  Skammer meg over innlegget så det blir trolig fort slettet. Hvis jeg ikke velger å beholde det for å ha noe å le av i ettertid.

  Men som jeg skrev der, eller iallefall hadde tenkt å skrive i det innlegget. Bilder fra gårsdagen kommer ut. må bare få tid først.

  -Annelise

 • Halloween og tidsskifte

  Om alt jeg skriver i dag høres helt rart ut, og blir skrevet helt feil. Så trøst deg med at det blir kun denne ene gangen . Jeg blogger nemlig med typen sin iphone i dag ettersom pcen står på rommet hans. Der han fortsatt sover. Vil jo ikke vekke ham enda. Å ukjent for dere men kjent for mine venner og kjente så suger jeg på tuch mobiler. Av en eller annen grunn vil disse mobilene på død og liv aldri godta taste trykkene mine. Så her sitter jeg å trykker å trykker på samme knapp 50 ganger etter hverandre . ?Men nok om det. Planen var ikke å skrive en stil om forholdet mellom meg og i phone. det var mer om halloween kveld og tidsskifte som overskrifta sier. Starter med en liten HAPPY HALLOWEEN og har du husket å skru klokka tilbake en time? Kvelden i går var steålende . Med mange hyggelige folk. Og alt for trang plass . Det var så mye folk der at det så vidt gikk an å danse på gulvet. . Men så var det kanskje det som gjordw kvelden så morsom! Eller hva tror dere? Åsså ble det utrolig seint. Tror vi var hjemme i hall 5 tiden . Men heldigvis redda tida oss for siden klokka skulle stilles fikk jeg plutselig mer rid på å sove . Hurra for vinter tid tid skifte. Btw; fant ut ettervert at jeg ikke vet hvordan man trykker enter her så jeg klarer ikke skifte linje . Gleder meg til å le av hvordan jeg har skrevet senere når jeg får se hele sida i ett. Tror jeg avslutter nå så jeg ikke driter meg for mye ut. Er nok smartest. -Annelise
 • Halloween er rett rundt hjørnet!

  Dagen da sola snur (?) og små og store kler seg ut er kommet, og det er tid for Halloween party.

  Om det skal sies rett så er det ikke helt før i morgen. men siden vi helt sikkert kommer til å feste til etter midnatt så er det lov å feire dagen i dag .


  Ca slik blir jeg seende ut i kveld. // Bildet fra en pirat kro for noen helger siden .

  Har brukt ca 2 timer kun på å sminke meg. Noen dager går det faktisk ikke slik som planlagt med den fargen og malingen vi har i fjeset. Noen som kjenner seg igjen eller? menmen nå er jeg klar til å være pirat jente for kvelden, og jeg gleder meg som fy . Blir nok en konge kveld i dag.

  Q: Noen andre som skal på halloween fest i kveld

  Q: HVa skal du kle deg ut som ?

  - Annelise

 • Lenge siden sist !

  Jeg har tenkt en stund på det, og tror faktisk jeg skal begynne å blogge litt smått igjen.


  ... eller rettere sagt. Jeg skal begynne å blogge igjen. men vet ikke hvor lenge det blir. Ettersom jeg trener å jobber så mye for tiden. Så hvor lenge jeg blogger denne gangen kommer ann på om jeg har noe interressant å skrive om mer enn en gang i uka. Dere får vente å se, så hører dere i allefall i fra meg en gang til denne uka !

  -Annelise

 • Annelise

  leser denne bloggen NÅ

  KOMMENTAR NR 1000: Hege Landsvik

  En blogg om livet til en aktiv styrkeløfter, danser og bilmekaniker. Her blir det innlegg om livet mitt, tankene mine, dans film og annen trening! KOMMENTAR NR 1000: Hege Landsvik - hrms.blogg.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde  hits